زیباکلام این کتاب را از منسجمترین گفتوگوهایی میداند که در سنوات گذشته دربارهی جریانهای روشنفکری در ایران داشته است و در بخشی از پیشگفتار خود مینویسد: «این کتاب برای کسانی که خواهان اطلاع از نظر نویسنده دربارهی جریانهای روشنفکری در ایران هستند منبع مناسبی است…»
به گزارش آموزش php، کتاب «آفاق آزادی در سپهر روشنفکری» حاصل گفتوگوی روزنامهنگار حوزهی اندیشه، حامد زارع با دکتر صادق زیباکلام دربارهی تاریخ معاصرِ روشنفکری و فراز و فرودهای آن است. زیباکلام این کتاب را از منسجمترین گفتوگوهایی میداند که در سنوات گذشته دربارهی جریانهای روشنفکری در ایران داشته است و در بخشی از پیشگفتار خود مینویسد: «این کتاب برای کسانی که خواهان اطلاع از نظر نویسنده دربارهی جریانهای روشنفکری در ایران هستند منبع مناسبی است و از منسجمترین گفتوگوهایی است که در سنوات گذشته با من انجام شده است.»
حامد زارع نیز در بخشی از مقدمهی خود بر کتاب مینویسد:
نخستین گفتوگوی من با صادق زیباکلام اسفند ۱۳۸۸ در دفتر کارش در دانشکده رخ داد و صورت مکتوب آن در شماره دوم مهرنامه با عنوان «دوم خرداد من را منحرف کرد» منتشر شد. در آن گفتوگو که قرار بود در پروندهی آسیبشناسی علوم سیاسی در ایران مندرج شود، با نگاهی انتقادی چند پرسش دربارهی پیشینهی دانشگاهی و آثار سیاسی او به میان افکندم و زیباکلام نیز با روی گشاده به آنها پاسخ داد. ازقضا در همان شمارهی مهرنامه، گفتوگویی با سید جواد طباطبایی نیز داشتم. طباطبایی با لحنی صریح، اساتید علوم سیاسی را به باد انتقاد گرفت که زیباکلام نیز یکی از آنان بود. در شمارهی سوم زیباکلام پاسخی به انتقادات طباطبایی داد و با ادامهدار شدن ماجرا، سید جواد طباطبایی نیز در یادداشتی که در شمارهی چهارم مهرنامه منتشر شد، پاسخی به زیباکلام داد. اما انتشار شمارهی چهارم مهرنامه مقارن با انتشار کتاب «یادداشتهای انقلاب» زیباکلام بود. به همین مناسبت راقم این سطور با نامی مستعار معرفی کوتاهی از این کتاب را در ضمیمهی کتاب مهرنامه نوشت. یادداشت اگرچه خالی از کنایه نبود، اما با قدردانی و تشکر دکتر زیباکلام همراه بود. همین خود انگیزهای شد که دومین گفتوگو را با او داشته باشم که متن مکتوب آن اسفند ۱۳۸۹ در شمارهی نهم مهرنامه منتشر شد. با وجود اینکه همچنان سایهی سنگین مباحث شمارههای اولیه مهرنامه بر سر این گفتوگو سنگینی میکرد، اما نتیجه کار رضایتبخش بود، هرچند که برخی از پاسخهای او قانعکننده نبود. اما این پایان گفتوگوهای میان من و دکتر زیباکلام نبود. یک سال بعد و در زمستان ۱۳۹۰ هم گفتوگوی دیگری با او دربارهی روشنفکری داشتم که متن آن تاکنون منتشر نشده است. دلیل انجام گفتوگوی سوم نیز موضع عبدالکریم سروش علیه او بود.»
شایان ذکر است چاپ نخست کتاب «آفاق آزادی در سپهر روشنفکری» در انتشارات روزنه در هشتاد صفحه روانه بازار نشر شده است.
۲۵۹۵۷